Hijs- & Heftechniek

Hijs- en Hefmiddelen worden door VSU geleverd in vrijwel alle soorten, maten en uitvoeringen. Daarbij kan het bijvoorbeeld gaan om hijskettingen welke leverbaar zijn in zowel Grade 80 en Grade 100 als in Grade 50 RVS. Met een grote diversiteit aan haken en andere aanslagmiddelen om de klanten van dienst te kunnen zijn met iedere gewenste uitvoering en werklast.

Hijsbanden en rondstroppen in alle gangbare maten en uitvoeringen, al dan niet voorzien van eventuele beschermhoezen, zijn door VSU leverbaar.
Om aan de wensen van de klanten te kunnen voldoen, kan VSU de hijsbanden en rondstroppen in iedere gewenste lengte en uitvoering laten fabriceren, met een relatief korte levertijd.

Uithouders en evenaars behoren ook tot het leveringsprogramma. Deze worden vrijwel altijd naar de wensen en specificaties van de klanten geconstrueerd. De kwaliteit en het gebruiksgemak staan hierbij altijd voorop.

Verder bestaat het leveringsprogramma uit o.a. alle soorten staalkabels, platen- en balkenklemmen, ketting-takels, et cetera.

De wensen en eisen van de opdrachtgever staan bij VSU centraal, met puur maatwerk als eindresultaat.

Alle door VSU geleverde hijs- en hefmiddelen zijn voorzien van een EKH
certificaat.

Valbeveiliging (NEN-EN 365)
Onder valbeveiligingsmiddelen vallen bijvoorbeeld harnasgordels, valdempers, levenslijnen en de accessoires die deze middelen met zich meebrengen. De wet schrijft voor dat ook deze middelen periodiek geïnspecteerd worden.

Trappen en ladders (NEN 2484)
NEN 2484 geeft termen, definities en eisen voor het gebruik van draagbaar klimmateriaal. De norm wordt toegepast bij draagbaar klimmaterieel dat bedoeld is om staand te worden gebruikt. De wet schrijft voor dat ook deze middelen periodiek geïnspecteerd worden.

Keuren en certificeren volgens de werkvoorschriften van de EKH.
Naast levering verzorgt VSU keuringen van alle hijs- en hefmiddelen volgens de EKH (Vereniging van Erkende Keurbedrijven Hijs- en hefmiddelen) werkvoorschriften, om de kwaliteit van de nieuwe en reeds in gebruik zijnde hijs- en hefmiddelen zoveel als mogelijk te kunnen waarborgen.
VSU is EKH gecertificeerd en heeft de afgelopen jaren veel kennis en ervaring opgedaan in het leveren, keuren en certificeren en heeft gediplomeerde keurmeesters die de keuringen verrichten.

De hijs- en hefmiddelen die volgens de EKH Werkvoorschriften een keurplicht kennen, zijn onder andere: kettingwerk, hijsbanden, hijsmiddelen, pallethaken, platenklemmen, stenenklemmen, kettingtakels en op maat gemaakte hijsmiddelen zoals manbakken, kraancontainers, evenaars / uithouders, pothaken etc.

De EKH heeft zich ten doel gesteld de wettelijke normen en richtlijnen, die van toepassing zijn op hijs- en hefmiddelen, op eenduidige wijze in praktijk te brengen.

Daartoe heeft de EKH ten behoeve van beide secties werkvoorschriften opgesteld. De aangesloten bedrijven verplichten zich bij levering, keuring en beproeving van hijs- en hefmiddelen deze werkvoorschriften te volgen. Bedrijven die lid zijn van één der of beide secties en licentiehouders worden jaarlijks door een onafhankelijke auditor beoordeeld, aan de hand van de EKH Checklist.