Over ons

Geschiedenis
Velis Scholten Utrecht, VSU, is in 1992 opgericht door Harry Velis en Frans Scholten als een las- en constructiebedrijf. Velis en Scholten zijn gestart in een kleine bedrijfshal aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Al snel werd het zo druk dat er een verkoper in dienst kwam: Michael Priem. Met zijn drieën geven ze vorm aan VSU. Naast de las- en constructie activiteiten starten Velis, Scholten en Priem in 1994 met het bouwen en onderhouden van Palfinger autolaadkranen op vrachtwagens. De basis voor het huidige VSU werd toen gecreëerd. Met hun Utrechtse mentaliteit ( no-nonsens, recht door zee, nuchter, er voor gaan) en hun gevoel voor service verlening (alles in dienst van de klant) werd VSU opgebouwd.

In 1995 verhuisde VSU naar de Martin Ovenweg, de groei van VSU ging gestaag verder. De inzet van Harry Velis, Frans Scholten en Michael Priem werd in 1997 beloond met de Utrechtse Ondernemersprijs. In 2001 volgde er opnieuw een verhuizing. VSU verhuist naar haar huidige locatie aan de Proostwetering in Utrecht. Als een van de eerste bedrijven vestigde VSU zich op het nieuw ontwikkelde industrieterrein De Wetering, pal achter de glazen geluidswal van de snelweg A2 bij Utrecht. Dit nieuwe pand (1705 m2 werkplaats en 559 m2 kantoorruimte) geeft VSU de ruimte om nog beter service te verlenen aan haar klanten.

Naast haar activiteiten op het gebied van las- en constructie werken, containers en de laad- en lossystemen, start VSU in 2001 met haar technische groothandel in hijs en heftechniek, hydraulische componenten en slangen.

Dienstverlening
Service daar draait het bij VSU om. Het gaat om kwaliteit en betrouwbaarheid, snelheid van werken, (en) leveren. De afgelopen jaren hebben wij veel geïnvesteerd in ons bedrijf. In het structureren van de organisatie, de huisvesting, onze medewerkers, het machinepark, het assortiment, certificeringen en dealerschappen. Het stelt ons in staat ons volledig te richten op de dagelijkse werkzaamheden en hieraan een maximale invulling te geven. Dat doen we met een team van gemotiveerde en vakkundige medewerkers. Specialisten, ieder op zijn of haar vakgebied. Samen vormen wij Velis Scholten Utrecht BV, een modern, dynamisch bedrijf.

Een bedrijf in beweging, kortom een bedrijf waar wij trots op zijn.